Op 10 mei 2017 opende de “Abdijtuin Ename, de Loose Hoveniers”. De 17de-eeuwse abt de Loose zorgde voor onze inspiratie, met respect voor het 17de-eeuws plan. De tuintjes bevinden zich in de voormalige groentetuinen van de abdij van Ename. De tuinen zijn gerealiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen. Pam Ename staat in voor de ontsluiting. Benoît Dewitte, een sterrenrestaurant uit Zingem, is peter van het project.  

Interesse? Wil je meehelpen om deze tuintjes te bewerken? Iedereen is welkom: gezinnen met kinderen, grootouders met kleinkinderen, jong en oud, verenigingen, school… Tuinieren is niet alleen gezond. Je leert nieuwe mensen kennen die ook graag tuinieren, je krijgt terug voeling met gezonde voeding en vergeten groenten, en je bent actief in de buitenlucht. En dit op een unieke historische locatie waar de monniken van de abdij eeuwen geleden hun groenten kweekten!

Krijg je graag meer informatie? Neem gerust contact op met het pam Ename (055 30 90 40) of stuur een e-mail naar . Of kom eens langs bij de hoveniers. Ze zullen je honderduit vertellen over dit mooie tuinproject!

Velden met een * zijn verplicht.

Gelieve het aantal personen op te geven dat gedomicilieerd is op uw adres.
Gelieve ons in enkele woorden te vertellen waarom u interesse heeft in een volkstuin.