Programma Krokuskriebels 2018
zaterdag, 10 februari, 2018 tot zondag, 18 februari, 2018
€ 0.00

Digitale tijdsdetective

Leeftijd: 8-12 jaar

Een tablet per gezin, een museum en een dorp vol geschiedenis. Meer is er niet nodig om een leuke zoektocht in mekaar te boksen waarbij je op zoek gaat naar sporen uit het verleden die je misschien wel kan linken aan vandaag. Misschien hebben je kinderen wat uitleg nodig, misschien moeten zij je wel wat uitleg geven, wie weet? Ben je een echte digitale tijdsdetective? Naast wat digitale vaardigheid heb je enkel veel goesting nodig. Kom test jezelf!

Van 10 t.e.m. 18 februari tijdens de openingsuren.

 

Reservatie verplicht: nee

   

Sabine De Vos vertelt

Leeftijd: 7-12 jaar

Jeugdauteur (en gewezen omroepster/Droomfabriek presentatrice) Sabine De Vos leest voor uit eigen werk en gaat nadien graag met je in gesprek. De focus ligt op haar laatste boek ‘En toen zei de draak:…’. Dat is een dik volksverhalen-sprookjesboek met onbekende, soms erg oude verhalen, vaak mondeling overgeleverd, uit verschillende uithoeken van de wereld. Verhalen zoals we er ook kennen als kind, ouder of grootouder. Verhalen zoals ze ook verteld worden in pam Ename.

Woensdag 14 februari 2018 – twee sessies!

14:00 tot 15:00

15:30 tot 16:30

Reservatie verplicht: ja

MAXIMUM AANTAL KINDEREN PER GROEP: 20

MAXIMUM AANTAL VOLWASSENEN PER GROEP: 20

  

Het verhaal van de monnik

Leeftijd: 4 tot 7 jaar (kleuters)

Een begeleide rondleiding voor jonge kinderen en ouders/grootouders. Maak kennis met het recente en verre verleden van Ename! Het vertrekpunt hierbij is de eigen familiegeschiedenis en van daaruit stappen we naar de algemene geschiedenis. Een gids, een geheimzinnige valies met voorwerpen en een museum vol verhalen. Meer is er niet nodig!

Zaterdag 17 februari  2018,  14:00 tot 15:30

Reservatie verplicht: ja

MAXIMUM AANTAL KINDEREN PER GROEP: 12

MAXIMUM AANTAL VOLWASSENEN PER GROEP: 12

Fotogalerij (Klik om te openen):