Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen
zondag, 10 november, 2019 tot zaterdag, 31 oktober, 2020
€ 2.50

In november 2019 start op de Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke de nieuwe tentoonstelling ‘Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’.

De expo ‘Landschap Doorgrond’ focust op archeologische sporen van de eigen streek. Ze zal laten zien wat het archeologisch onderzoek van het laatste decennium ondertussen heeft opgeleverd, en wil daarmee de intrigerende relatie tussen landschap en mens doorheen de lokale en regionale geschiedenis centraal stellen. De bezoeker wandelt als het ware door het verleden en ontdekt hoe onze  voorouders, van de prehistorische jager-verzamelaars langs de Schelde in Ruien, tot de middeleeuwse boeren op de koutergronden in de Dendervallei, de regio bevolkten. Recente opgravingen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio vertellen het verhaal van de eigen streek. Vele stukken worden voor het eerst aan het publiek getoond.

De archeologische tentoonstelling wordt momenteel voorbereid door de Provincie en het intergemeentelijke samenwerkingsverband SOLVA. Een aanrader voor liefhebbers van archeologie in één van Vlaanderens mooiste landschappen. We voorzien ook rondleidingen met gids voor scholen en groepen. Tijdens het weekend geniet je kostenloos van korte rondleidingen. 

Lees ook: https://pers.oost-vlaanderen.be/archeocentrum-velzeke-kondigt-volgende-tentoonstelling-aan-tijdens-archeologiedagen

Fotogalerij (Klik om te openen):