Nacht van Ename
zaterdag, 7 juli, 2018
€ 0.00

Op 7 juli is het terug zover: de Enaamse dorpskern wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig podium voor NOX.X Ename. Het evenement is aan zijn 17de editie toe en is een begrip geworden, zowel binnen Oudenaarde als ver daarbuiten. Een basisinitiatief van pam Ename dat dankzij de tomeloze inzet van haar medewerkers en tal van vrijwilligers blijft groeien. De sfeer en het eigenzinnig programma maken dit evenement niet alleen uniek, maar is ook geschikt voor alle leeftijden. Naar goede gewoonte wordt NOX.X opgebouwd rond drie elementen: woord, beeld en muziek. En dit niet alleen op een uitzonderlijk tijdstip, maar ook binnen het unieke decorum van het historische Enaamse gebouwenbestand en dorpskern! 


Programma NOX.X 2018

Wanneer:           zaterdag 7 juli 2018 van 20:00 - 24:00 u

Waar:                   Ename

Inkom:                                 gratis

Info & contact: 055 30 90 40 •

 

 

Massot/Florizoone/Horbaczewski (B)

Een trio met Tuur Florizoone (accordeon), Michel Massot (tuba) en Marine Horbaczewski (cello). Hun muziek schurkt verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Al improviserend tovert het drietal de vreemdste, meest prettig gestoorde, maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. In 2014 speelde het trio met de Amerikaanse operazangeres Claron McFadden die eerder al te gast was bij NOX.X.

 

Noah ‘Sway Pole’ (D)

Noah heeft een paal van wel 6 meter bij zich, maar deze lantaarnpaal is erg flexibel. De top van de paal en hijzelf schieten alle kanten op. Waarom breekt die paal niet? Let op uw spullen: Noah moet zich soms aan de gekste dingen vastgrijpen om zich niet staande te houden. En dat is inclusief het publiek.

 

The Rhythm Junks (B)

Diep geworteld in de geschiedenis van de rootsmuziek, maar tegelijk heel eigentijds. The Rhythm Junks (Steven De Bruyn, Jasper Hautekiet en Tony Gyselinck) is een band die enkel met harmonica, bas en drums een unieke sound heeft ontwikkeld en daarmee al meer dan 10 jaar de halve wereld rondreist, van Shanghai over Berlijn, Osaka, Glasgow en Bydgoszcz tot Nairobi!

 

Isolde (B)

Isolde componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden (o.a. Daan) door haar langverwachte soloalbum. Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.

 

Tiny Legs Tim (B)

Tiny Legs Tim verdient zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. De rammelende oude gitaar en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl. Samen met Steven Troch op mondharmonica verandert hij Ename aan de Schelde heel even tot een sompige Mississipi delta.

 

CQP ‘Manneken’s Pis’ (ES)

De inhuldiging van een nieuwe fontein trekt soms vreemd volk aan: een klungelige fanfare, standbeelden met urologische problemen en tal van andere vreemde figuren. Een hilarische straattheatervoorstelling geïnspireerd op “ons” Manneken Pis, gedrenkt in pure commedia dell'arte. Kom nadien niet klagen dat deze Spaanse compagnie u met natte voeten en buikpijn van het lachen naar huis stuurt!

 

Cie des Chaussons Rouge ‘Hircus’ (B)

Soms staat deze heilige drievuldigheid met de neus in dezelfde richting, soms laat elkeen apart het lichaam glijden als schaduwen over het koord. Drie balanceerstokken, drie inwendige muziekjes, drie verschillende ritmes. Een adembenemende dans op een metershoog koord. Drie vrouwelijke silhouetten op zoek naar een compromis tussen evenwicht, wankelheid en elkaar.

 

Pieter-Jan De Smet en Ad Cominotto ‘Winterreise’ (B)

Adriano Cominotto op accordeon en Pieter-Jan De Smet als zanger werpen met deze verrassende combinatie een nieuw licht op het klassiek repertoire van Schubert’s ‘Winterreise’. De piano des pauvres en de niet-klassieke stem, tonen meer dan ooit de universele kwaliteiten van deze Schubert-compositie aan. Voor de kenners is het een verrijking, voor de niet-kenners een ontdekking.

 

Cie Cercle de Feu ‘Avalone’ (FR)

Het Franse Cie Cercle de Feu brengt met ‘Avalone’ een spektakel dat geïnspireerd is op verschillende legendes en verhalen. Met een mix van vuur, dans, muziek, magie en vuurwerk brengen ze de verhalen tot leven en maken van deze 45 minuten durende voorstelling een uniek en magisch moment. Niet te missen!

 

Ultima Thule ‘Dans me’ (B)

Een reus om aan deel te nemen. Het Gentse Figurentheater Ultima Thule brengt een interactieve installatie waarbij de toeschouwer zelf de touwtjes in handen mag nemen (letterlijk!).

 

ELM(B)

-       Voor de derde maal – goede zielen komen steeds terug - brengt Christophe Versaevel na middernacht sfeer in de museumtuin. U vraagt, hij speelt… Zijn repertoire bestaat uit ruim 400 nummers.

Fotogalerij (Klik om te openen):