Openingsweekend Archeosite Velzeke
zaterdag, 15 oktober, 2016 tot maandag, 17 oktober, 2016

Openingsweekend Archeosite Velzeke

Op 15 en 16 oktober volgt een groot feestweekend voor het brede publiek.

zaterdag 15 oktober: 13u -18u
zondag 16 oktober:  10u-18u

Talrijke groepen re-enactors strijken dan neer op de terreinen van pam Velzeke.

De groep “Les Chalcophores” uit Frankrijk biedt ons een inkijk in het leven van de prehistorische mens, hoe ze vuurstenen werktuigen vervaardigden, vuur maakten, kledij versierden…

Voor de metaaltijden wordt getoond hoe bronzen voorwerpen gegoten werden  en de groep Desmumnach zorgt voor krijgers uit de IJzertijd

Natuurlijk zijn ook de Romeinen van de partij. De Belgische groep Legio XI zorgt voor Romeinse soldaten en burgers. Er wordt een Romeins kamp opgericht waar men een tijdreis kan maken en een inkijk krijgt in het dagelijks leven van de Romeinse legionairs en burgers. Er zijn doorlopend demonstraties.

Om het publiek te vermaken worden er ook gladiatorengevechten georganiseerd wat steeds borg staat voor een pak spektakel.

Vanzelfsprekend zullen ook de glasblazers opnieuw van de partij zijn, en worden ook de pottenbakkers, brood- en rookoven in productie gesteld.

Het publiek krijgt natuurlijk de kans om het nieuwe complex te bezoeken. Nieuwe tentoonstellingszalen, de educatieve ruimtes, het restauratieatelier en de archeologische depots worden opengesteld waarbij gidsen en de wetenschappelijke staf instaan voor de begeleiding.

De bezoeker kan ook samen met Sonja Souvenir muziek maken op allerlei voorwerpen en instrumenten.

Het hele weekend staat in het teken van “levende geschiedenis”, jong en oud zal kunnen genieten van deze confrontatie met het verleden!

Alle activiteiten zijn gratis.

Alles gaat door in pam Velzeke, Paddestraat 7 te Velzeke-Zottegem.

Ruime parking voorzien langsheen de Doolbosweg te Velzeke.