Romeinen in LEGO® stenen
maandag, 12 februari, 2018 tot vrijdag, 31 mei, 2019

Verlengd tot 31 mei 2019!


Begin 2018 hadden we de Familia Brickia op bezoek. Een gezin creatievelingen met een missie: het nabouwen van enkele van de meest opmerkelijke stukjes uit de Romeinse wereld… in LEGO® stenen.
 

We tonen belangrijke Romeinse bouwwerken en plaatsen hun goden opnieuw op hun voetstuk. Het Romeinse leger marcheert over wegen, trekt zijn typische kampen op en bouwt zelfs een stenen verdedigingsmuur. Gebouwen en vindplaatsen uit onze streken worden natuurlijk ook niet vergeten. Hiervoor baseerden de tentoonstellingsmakers zich op archeologische opgravingen en nog bestaande monumenten.


Een gedetailleerd schaalmodel van een Romeinse villa onthult tal van huis-tuin-en-keukengebruiken. Op het grafveld vind je de verschillende Romeinse begrafenisrituelen terug. Je kan ook een bad nemen in het badhuis. We duiken zelfs de kelder in: Weet jij nog hoe een hypocaustum precies in elkaar stak?

Het blijft niet bij kijken alleen, je kan ook zelf met de LEGO® stenen aan de slag.


Deze tentoonstelling maakt deel uit van de vaste opstelling en kan je mits toegangsticket vrij bezoeken. Ook een geleid bezoek met of zonder bijhorende workshop behoort tot de mogelijkheden.

Maximum aantal deelnemers: 20

Bezoek met gids: 35€ of 50€ (afhankelijk van de doelgroep)


Meer weten over de Familia Brickia http://www.standaard.be/cnt/dmf20150731_01799434