vlieg
zaterdag, 1 juli, 2017 tot donderdag, 31 augustus, 2017
€ 0.00

Een zomerse schattenjacht bij vier Oudenaardse cultuurhuizen!  Op iedere locatie zit een schatkist verborgen die je kan ontdekken als je je speurneus gebruikt. En dat bedoelen we zo goed als letterlijk.  Nieuwsgierig? Kom maar langs. Als je iedere locatie aandoet krijg je een leuk extraatje én maak je kans op een verrassingspakket!

Je kan deze zomer Schatten zoeken van 1 juli tot 31 augustus. Gratis!
Raadpleeg de respectievelijke websites voor openingsuren.

 

pam Ename
Ruik jij wat ik ruik? Heeft een kleur ook een geur?  Ruikt angst? Whoehaha! Bedenk nu zelf maar een reeks uitdrukkingen over geur én wat je neus daarmee te maken heeft.  En spring deze zomer zeker eens binnen bij pam Ename om te testen of je reukorgaan je kan helpen om de schatkist te vinden.  En omdat we het zelf ook zo leuk vinden hebben we alle opdrachtjes alvast eerst eens zelf uitgetest.
Kriebels! Ruiken! Zoeken!

055 30 90 40
Lijnwaadmarkt 20, Oudenaarde (Ename)

 

Bibliotheek Oudenaarde
Zet je neus in de goede richting  en kom met je familie tijdens de zomervakantie naar de bib van Oudenaarde.  Ga samen met Vlieg  op geuravontuur , haar snuffeltocht brengt je tot bij boeken MET of ZONDER geurtje en laat je geuren verbinden met kleuren, herinneringen, smaken en  culturen.
Maar opgelet! Laat je niet bij de neus nemen want  elk spel brengt je dichter bij de schatkist met een kleine verrassing.

www.oudenaarde.bibliotheek.be
055 30 19 33
Markt 35, Oudenaarde

 

MOU
Nieuwsgierig naar de geur van een middeleeuwse stad, een oude kroeg, de parfums aan het hof van Lodewijk XIV of de geur van verre landen? Zet je neusvleugels wijd open en laat je verleiden door de geuren die de geschiedenis tot leven brengen in het MOU. Staan alle neuzen in dezelfde richting? Dan kan je aan de schattenzoektocht beginnen!

www.mou-oudenaarde.be
055 31 72 51
Stadhuis Oudenaarde

Provinciaal Erfgoedcentrum 
Vlieg heeft een schat verstopt in de tentoonstelling ‘Oude liefde. Zorgen voor erfgoed.’ Vlieg werkte hiervoor samen met monumentenwachters en archeologen en controleert het erfgoed bij hoog en bij laag. Om de Schat te vinden zal je niet alleen een scherpe neus moeten hebben, je moet ook klimmen, puzzelen, molens opzeilen  en ontwerpen tekenen. Een hele kluif!

www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum
055 30 03 44
Lotharingenstraat 1, Oudenaarde (Ename)

Fotogalerij (Klik om te openen):