Individueel bezoek 

Erfgoedsite Ename is enkel open voor individueel bezoek. Een ticket geeft ook gratis toegang tot een andere Oost Vlaamse erfgoedsite naar keuze. Om u een veilig bezoek te garanderen, raden we aan je tickets op voorhand te reserveren via onderstaande link:

 

- Bezoek de permanente collectie in Erfgoedsite Ename aan de lijnwaadmarkt, de kerk met zijn prachtige muurschilderingen en het archeopark. Hou de website in het oog voor tijdelijke tentoonstellingen in het Erfgoedcentrum.

- Zin om je bezoek te koppelen aan een wandeling? Aan het museum vertrekt het educatief wandelpad 'Mariette Tielemans' dat je door het Bos t'Ename brengt. In het museum kan je een gratis plannetje van dit wandelpad bekomen.

- (Groot)ouders en hun (klein)kinderen kunnen een 'gezinsvaliesje' meenemen doorheen de erfgoedsite en samen leuke opdrachten uitvoeren!

- Wil je in de buurt van Ename iets drinken, een hapje of iets meer nuttigen of wil je hier overnachten? Raadpleeg dan volgende websites: www.toerismevlaamseardennen.be en www.horecavlaamse-ardennen.be

 

Toegangsprijzen* 

* Een toegangsticket geeft ook gratis toegang tot 1 andere erfgoedsite naar keuze (Mola, Velzeke, Scheepswerven Baasrode, Middelburg)

Gewoon tarief € 7 

65+  € 5

Gezinsticket € 10

Groepstarief € 5 (vanf 10 personen)

Reductietarief € 3,5 (op vertoon van kaart) 

Kansenpas € 1,4 (op vertoon van kaart)

Gratis toegang € 0 (op vertoon van kaart)

  • kinderen en jongeren tot en met 18 jaar 

  • Leraren 

  • Pers 

  • Houders van een ICOM(OS)-kaart 

  • Houders van een European Disability Card en begeleider van een persoon met EDC card

  • Personeel of vrijwilligers van Provincie Oost- Vlaanderen