Individueel

Als halte, als middagje uit of als volwaardige daguitstap in de Vlaamse Ardennen, Ename heeft je vanalles te bieden. 

 • Een bezoek aan het museum, de Sint-Laurentiuskerk en de archeologische site.

 • In het Provinciaal Erfgoedcentrum kan je op regelmatige basis tentoonstellingen bezoeken.

 • Aan het museum vertrekt het educatief wandelpad 'Mariette Tielemans' dat je door het Bos t'Ename brengt. In het museum kan je een gratis plannetje van dit wandelpad bekomen.

 • Wil je in de buurt van Ename iets drinken, een hapje of iets meer nuttigen of wil je hier overnachten, raadpleeg dan volgende websites: www.toerismevlaamseardennen.be en www.horecavlaamse-ardennen.be.

 • Een bezoek aan ons museum koppelen aan een overnachting in Oudenaarde? pam Ename en het Leopold Hotel in Oudenaarde slaan de handen in elkaar. Laat ons dit weten en ontvang n.a.v. het bezoek aan het museum een voucher voor een overnachting met korting in het eerste boutique hotel in de Vlaamse Ardennen.

  Promotie voor bezoekers aan pam Ename:

  Single kamer:

  89 euro/nacht + 1 euro toeristenbelasting

  Inclusief ontbijtbuffet en wifi

  Double kamer:

  99 euro/nacht + 1 euro toeristenbelasting

  Inclusief ontbijtbuffet en wifi

Het museum Ename is uitgerust voor bezoekers met een beperking. Er zijn voorzieningen voor rolstoelgebruikers, voor blinden en slechtzienden.

Het pam Ename is ook heel kindvriendelijk. Er zijn specifieke programma's voorzien waarbij de kinderen op een interactieve manier kennis kunnen maken met het verleden. (zie 'educatieve pakketten'). Ook beschikbaar: de 'gezinsvaliesjes' met leuke opdrachten die ouders en/of grootouders samen met hun (klein)kinderen kunnen uitvoeren.