Erfgoedcentrum

Op nauwelijks één kilometer van pam Ename en aan de rand van de archeologische abdijsite opende in februari 2012 het Provinciaal Erfgoedcentrum. Van hieruit verken je het archeologisch park, het beschermd dorp met zijn uniek museum, kerk en Bos t'Ename en wandel of fiets je het Scheldelandschap in.

Van op de tweede verdieping krijg je een prachtig panorama op de archeologische site en de brede omgeving. Hier ontwikkelt het pam Ename een educatief pakket rond de erfenis van Karel de Grote, zijn betekenis voor het huidige Europa en de link met het Enameverhaal. Het pakket is gericht naar de 2de en 3de graad (basis- en secundair onderwijs) en start in de loop van 2016. Volg verder via onze website.

Je kan hier ook een interactieve, virtuele wandeling maken in de 13de-eeuwse Enaamse abdij. Pam Ename gaf opdracht aan Visual Dimension bvba om de wandeling uit te werken. Bekijk ons filmpje hier.

In het erfgoeddepot (kelderverdieping) wordt het cultureel en archeologisch erfgoed uit Oost-Vlaanderen tijdelijk ondergebracht en verzorgd.

Verpozen kan in de erfgoedfoyer. Kunstenaar Ben Benaouisse maakte er met zijn eigen 'erfgoed' een eigenzinnige kunstinstallatie.

Hoe geraak ik er: Meer info vindt u via deze link.

Gratis parking aanwezig aan de overzijde van het gebouw.


Meer info en contact:

museumwerking:

pam Ename

Lijnwaadmarkt 20

9700 Oudenaarde-Ename

055 30 90 40

reservatie: reservatie.pam-ename@oost-vlaanderen.be

info: pam-ename@oost-vlaanderen.be


depotwerking:

tel. 055 30 03 44

www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum

E-mail: erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be