Krokuskriebels
zaterdag, 13 februari, 2021 tot zondag, 21 februari, 2021
€ 0.00

Erfgoedsite Ename organiseert tijdens de krokusvakantie in samenwerking met de gezinsbond leuke activiteiten voor Krokuskriebels! Je kan zowel in het pam Ename als in het Erfgoedcentrum terecht voor een boeiend aanbod. Bekijk hieronder de mogelijkheden en reserveer je tijdsslot!

VOLZET Het kasteel van koning krokus (0 tot 6 jaar)

Koning Krokus houdt van kleuren en objecten die een verhaal vertellen. Hij heeft er zijn hele kasteel mee ingericht. Tot in verre landen is het bekend.  Nu heeft hij een probleem. Bij een februari storm vlogen de stukken van zijn kasteel! Reis doorheen de tijd terug naar de middeleeuwen verzamel alle kasteelstukken, help Koning Krokus met de heropbouw van zijn kasteel en wordt een echte tijdsdetective! 

Waar? Lijnwaadmarkt 20 9700 Oudenaarde (Ename)

VOLZET Workshop op 17/02 : Op stap met de tijdsreiziger! (6 tot 10 jaar)

Duik mee in het atelier van de tijdreiziger en ga op ontdekkingstocht door het verleden. Ga aan de slag met kleuren, lijnen en vormen en maak je eigen Tijdskunstwerk!

Waar? Lijnwaadmarkt 20 9700 Oudenaarde (Ename)

Spoorzoekers Junior ( 6 tot 12 jaar)

Droom jij ervan om een vogel te zijn? Wat zou je dan zien? Kom het uitvogelen op de Provinciale Erfgoedsite Ename. Het kompas toont jullie de weg naar opdrachten! Herken, vergelijk, tuur, knutsel en puzzel. Oude kaarten, foto's van drones, graancirkels, loopgraven, ... ze zullen geen geheimen meer hebben!

Waar? Lotharingenstraat 1 9700 Oudenaarde (Ename) 

Ontrafel de mysterieuze sporen (10 tot 14 jaar)                        

In Ename dwaalt een mysterieuze gedaante rond. Wie is het? Waarom is het hier? Geen idee. Wat wel vaststaat, is dat deze geheimzinnige figuur jouw hulp kan gebruiken. Volg de sporen en vind aanwijzingen, attribute, uitdagingen en raadsels. De zoektocht van ongeveer 3 km brengt je langs tot de verbeelding sprekend Enaams erfgoed en laat je honderden jaren terug in de tijd reizen. Heb jij de nodige kwaliteiten als spoorzoeker?  

Waar? Lotharingenstraat 1 9700 Oudenaarde (Ename)

Praktisch

Reseveren voor alle activiteiten kan via de webshop

 

Fotogalerij (Klik om te openen): 
Kasteel van koning krokus
Krokuskriebels 2021
Op stap met de Tijdreiziger
Spoorzoekers Junior
Ontrafel de mysterieuze sporen