Naar molens kijken
zaterdag, 29 mei, 2021 tot zondag, 26 september, 2021

De molen is een reusachtige meccano en de moeder van alle technieken. Ros-, water- en windmolens malen niet enkel graan, maar pletten ook zaden, drijven blaasbalgen aan, leggen polders droof, zagen bomen, maken papier, zwingelen vlas... Een uitstekende reden voor de UNESCO om het kleurrijke ambacht van molenaar te erkennen als immaterieel erfgoed.

Ontdek de stielkennis van de molenaar en lees en beluister de verhalen die geworteld zijn in zijn reputatie als weerprofeet, dief en vrouwenverleider. 

Zowat een eeuw geleden gaven Latemse en dendermondse schilders expressie aan hun heimwee naar een toen al bijna verloren gegane wereld. Je kan tal van hun werken bewonderen, net als een ets van Jan Decleir. Bewonder de werken van Valerius de Saedeleer, Frits Van den Berghe, Constant Permeke, Adrien-Joseph Heymans en vele anderen van de Latemse en Dendermondse schilderscholen 

Historische molens zijn tegenwoordig weer hip: ze benutten de milieuvriendelijke kracht van water en wind en leveren het beste meel ter wereld.

Praktisch

Openingsuren:
Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag: 10u tot 17u
Zaterdag en zondag: 13u tot 17u

Locatie:

Erfgoedsite Ename - Erfgoedcentrum

Lotharingenstraat 1

9700 Oudenaarde (Ename)