Zomeren in Ename
zondag, 10 juli, 2022 tot zondag, 11 september, 2022
€ 0.00

Zomeren in Ename

Schatten van Vlieg 2022

zaterdag, 2 juli, 2022 tot woensdag, 31 augustus, 2022
€ 0.00

Vlieg snort als een echte tijdsdetective door burcht, abdij en bos maar is in al haar enthousiasme ergens de schat kwijtgespeeld! Kan jij haar helpen? Zet je speurneus op om te weten te komen wie van de middeleeuwse personages de lekker geurende schat van Vlieg gevonden heeft! Welke geur hoort niet thuis in de geurdoos van de gravin? Wat ruikt hier zo vreemd in de abdijkeuken? Wie heeft hier net al zijn/haar sporen opgekuist, kan jij de ruik-rebus oplossen? Word een echte tijdsdetective en misschien kan jij Vlieg helpen! Baby's en peuters kunnen op speurtocht met Vliegje! 

Gratis voor families met kinderen tot 12 jaar 

Waar? Erfgoedsite Ename - pam Ename, Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename (Oudenaarde)

TIP: Volg het parcours in Ename (pam Ename en Erfgoedcentrum met het Archeopark tussenin, Huis Beaucarne) en in Oudenaarde (bib en MOU) en ga voor een extra schat!

Smaakmakers

zondag, 15 mei, 2022 tot zondag, 25 september, 2022
€ 0.00

Elke zondag neemt een gids je mee door het Archeopark op een rondleiding die je laat proeven van het rijke verleden en de erfgoedparels in Ename, een unieke historische locatie met een Europees verleden dat terug gaat tot het jaar 1000 en met zeven eeuwen abdijverleden!

Gratis

Er zijn twee sessies:  een om 14u en een om 15u.

Waar? Start in de Erfgoedsite Ename - pam Ename, Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename (Oudenaarde)

NOX.X

NOX.X laat je op een bijzondere manier en op een uitzonderlijk tijdstip genieten van het beschermde erfgoed in Ename, dit jaar in een afgeslankte vorm omwille van corona. Een greep uit het programma: Gwen Cresens Quartet (in de kerk), Assunta and the Light Orchestra (in een historische kelder), De Trawanten (in pam Ename), Puurlain (in de tuin van pam Ename), Stichting de Mol en BOM (in de pastorijtuin), Toape Geraapte (in de tuin van pam Ename).

Gratis 

Waar? Dorp, kerk en Erfgoedsite Ename - pam Ename, Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename (Oudenaarde)

Feeste t'Ename

vrijdag, 5 augustus, 2022 tot maandag, 8 augustus, 2022

De jaarlijkse Feeste t’Ename zijn terug! Dit keer met een bijzondere link met het Ename erfgoed: de paardenmarkt op 7 en 8 augustus. Laat je voor een laatste keer verrassen met vuurwerk boven de abdijgrondvesten en -tuinen op zondagavond 7 augustus!

Gratis

Waar? Dorp en Archeopark Ename