Over vliegen, vallen... en opgraven
zaterdag, 21 mei, 2022 tot zondag, 22 mei, 2022
€ 0.00

Met de langverwachte tijdelijke expo ‘Over vliegen, vallen… en opgraven’ brengen we je zowel in de wolken als in de fascinerende Oost-Vlaamse grond. Verhalen en vondsten uit de streek plaatsen we tegen achtergrond van de geschiedenis van de luchtvaart in de wereld. Het relaas van een razend snelle evolutie, van gasballons en postvluchten tot de wereldoorlogen en het ontstaan van de burgerluchtvaart. Bekijk van nabij de vele opgegraven wrakken, waaronder enkele nooit eerder tentoongestelde gecrashte vliegtuigen. Met een gratis geleid bezoek aan deze gloednieuwe expo ga jij voor de primeur!

Voor jou geen feest van de archeologie zonder vuistbijlen of fascinerende verhalen uit een ver verleden? Op zaterdagnamiddag (14u - 18u) brengen wij de prehistorie weer tot leven op maat van je gezin en op zondagnamiddag (14u - 18u) kan je je laten kleden in de Gallo-Romeinse kleurenpracht!

Passeer tenslotte nog eens op de archeologische site langs de Doolbosweg! Onze archeologen vertellen je er meer over de meest recente onderzoeksresultaten.  

Open van 10u tot 18u. Alle activiteiten zijn gratis. Geen reservatie nodig.

Let op: De Vlaamse Ardennen zijn zoals je weet, ook bij wielrenners gegeerd. Op zondag 22 mei zullen we minder goed bereikbaar zijn. Het Romeins Plein zal dienst doen als start en aankomstplaats tijdens een wielerdriedaagse voor junioren. Mijd daarom het centrum van Velzeke en vind de weg naar het Archeocentrum via Provinciebaan en de Doolbosweg. Info over de duur van de activiteiten op het Romeinse Plein vind je hier