Archeo Verwenweekend
vrijdag, 8 oktober, 2021 tot zondag, 10 oktober, 2021
€ 0.00

In juli 2021 zijn we op onze erfgoedsite opnieuw gestart met archeologische opgravingen. Reden temeer om opnieuw deel te nemen aan de Archeologiedagen. Op het programma een heerlijke mix van rondleidingen en niet te missen activiteiten!

Van vrijdag tot zondag kan je doorlopend een bezoekje brengen aan de opgravingen langs de Doolbosweg. Bij minder goed weer ontvangen onze archeologen je in hun werkkeet. In het archeodepot ben je getuige van het vervolg van het opgravingstraject. De tijdelijke expo 'landschap door.grond' toont je op zijn beurt een synthese van 10 jaar opgravingen door intercommunale SOLVA in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Op zondag bieden we je bovendien een mooie afsluiter van een weekend helemaal in het teken van archeologie! In de voormiddag kan je een gastlezing van Bart Cherretté (archeoloog en afdelingshoofd van de afdeling Archeologie van SOLVA) bijwonen: "Door de bomen het bos zien. Een landschapsreconstructie…" De namiddag staat in het teken van de jongsten. Tijdens een spoedcursus boogschieten en speerwerpen leer jij zo de kneepjes van het jager-verzamelaarsvak!

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 oktober 2021, telkens van 9u tot 17u.
Vergeet je niet vooraf in te schrijven! Telefonisch op het nummer 09 360 67 16 of via mail archeocentrumvelzeke@oost-vlaanderen.be