Bezoek

Het Archeocentrum is te bereiken via de Doolbosweg.

Openingsuren

Maandag gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur.

Zaterdag, zondag en feestdagen (behalve op maandag) van 13 tot 17 uur.

Laatste tickets worden verdeeld een kwartier voor sluitingstijd.

Betalen met bancontact is mogelijk.

Koop je een ticket voor een bezoek aan ons Archeocentrum, dan geeft dit ticket je ook toegang tot één van de andere Oost-Vlaamse Erfgoedsites: de provinciale Erfgoedsite Ename, de scheepswerven in Baasrode of het Molencentrum Mola in Wachtebeke al dan niet in combinatie met de provinciale molens. Dit ticket blijft tot één jaar na aankoop geldig.
 

Toegankelijkheid

 Het Archeocentrum is volledig toegankelijk voor mensen met een beperking.

  • Rolstoelgebruikers of personen met beperkte mobiliteit kunnen het Archeocentrum bereiken via de Doolbosweg.
    U kan met de auto de oprijlaan nemen en zo tot vlak bij de inkom rijden. Mocht je bij je bezoek hulp nodig hebben, spreek dan gerust een onthaalmedewerker aan. Er werd slechts één zitbank per verdieping voorzien. Voor wie dat wenst, beschikken we aan het onthaal over klapstoeltjes. Voor wie minder mobiel is, hebben we op het gelijkvloers, vlakbij het onthaal een toilet voorzien. Je vindt er ook een verschoningstafel.
  • Op aanvraag zijn rondleidingen voor blinden en slechtzienden mogelijk. Assistentiehonden zijn toegelaten.

In samenwerking met Toerisme voor Autisme werkten we een stappenplan uit dat mensen met autisme helpt bij de voorbereiding van, en tijdens hun bezoek aan het Archeocentrum. 

Deze groepen genieten tevens schooltarief.

Haal ook gerust je camera uit je tas. Foto's nemen in het Archeocentrum is toegestaan!

Op zaterdag- en zondagnamiddag bieden we gratis rondleidingen met gids aan. Deze korte rondleidingen zijn uitsluitend bedoeld voor individuen of gezinnen, grotere groepen worden verzocht op voorhand een rondleiding met gids te reserveren.