Rondleiding tijdelijke tentoonstelling

Wanneer er in het archeocentrum een tijdelijke tentoonstelling doorgaat, kan je er ook terecht voor een gidsbeurt te kiezen die hier specifiek op ingaat. Onze gidsen loodsen je dan doorheen het parcours en gaan haarfijn in op de details omtrent het uitgelichte thema.

Momenteel kan je twee tentoonstellingen bezichtigen.


Romeinen in LEGO® stenen 

Steen na steen ontdek je hoe het Romeinse leger dankzij zijn kennis, structuur en discipline de ene slag na de andere binnenhaalde, hoe ze dankzij hun knowhow weergaloze monumenten bouwden, en welke uitvindingen ervoor zorgden dat ze er een behoorlijke levensstandaard op na konden houden.

Kijk, luister en bouw mee! Nog tot vrijdag 31 mei 2019 te bekijken.

 

Graven in Vryheydt. 4000 jaar bewoning in Zottegem

Zorgvuldig uitgekozen vondsten en documentatie tonen de resultaten van jarenlang archeologisch onderzoek naar de groeiende politieke en economische rol van de stad. Zottegem ontleent de titel Egmontstad aan de aanwezigheid van de betreurde graaf, Lamoraal van Egmont, maar ook aan de invloed die hij gehad heeft op het ontstaan van nieuwe Europese handelsknooppunten. Met educatieve spelletjes rond Egmont en zijn entourage is deze tentoonstelling ook geschikt voor kinderen.

Deze expo zal nog tot en met zondag 31 maart 2019 te bezichtigen zijn.
Praktisch:

  • Duur: 1 uur tot 1,5 uur

  • Max.: 20 personen

  • Schoolgroepen: €35

  • Niet-schoolgroepen: €50