Red je Romein!
maandag, 12 februari, 2024 tot zondag, 18 februari, 2024
€ 0.00

Weet je nog niet wat doen tijdens de krokusvakantie? Red eens een Romein!

De Caesarfeesten waren fan-tas-tisch. Helaas, in de drukte speelden onze Romeinen een paar belangrijke voorwerpen kwijt…

Legionair Magnus vertrekt binnenkort op tocht, maar hij kan zijn schild niet meer terugvinden. Onbeschermd is hij reddeloos verloren! Help hem met het maken van een nieuw schild en leef je uit met schildknoppen, opvallende kleuren en stoere versieringen!

Op het thuisfront loopt ook niet alles van een Romeins pannendakje...

Minerva mist haar kapmantel, tijdens de krokusvakantie kan je nu eenmaal niet zonder. Als een goede, hardwerkende Romeinse echtgenote gaat ze aan de slag met de wol van een pas geschoren schaap. Samen maken jullie draden waarmee jullie een nieuw jasje weven.

Ook Maia zit in de penarie! Haar huis ligt helemaal overhoop. Kostbare beeldjes zijn verdwenen, de olielamp is gebroken. Hoe komt ze nu die laatste donkere winterdagen door? Ze besluit jullie uit te nodigen in haar gloednieuwe woonkamer en samen met klei aan de slag te gaan zodat haar huisaltaar opnieuw verlicht én aangekleed geraakt.

Wanneer? Maandag tot en met zondag, van 13u tot 16u30
Wat te doen vooraf? Reserveren is aangeraden, de plaatsen zijn beperkt.
Voor wie? Aanbevolen leeftijd: 6-12 jaar. De jongste deelnemers mogen geholpen worden door een volwassene.
Hoe gaat het in z’n werk? Je neemt deel aan iedere workshop, na een uur schuif je met je groep door naar de volgende. Na 2 ateliers nemen we een halfuur pauze.