Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen
zondag, 10 november, 2019 tot dinsdag, 30 november, 2021
€ 7.00

De expo ‘Landschap Doorgrond’ focust op archeologische sporen uit de eigen streek. Ze laat zien wat het archeologisch onderzoek van het laatste decennium ondertussen heeft opgeleverd, en wil daarmee de intrigerende relatie tussen landschap en mens doorheen de lokale en regionale geschiedenis centraal stellen. De bezoeker wandelt als het ware door het verleden en ontdekt hoe onze  voorouders, van de prehistorische jager-verzamelaars langs de Schelde in Ruien tot de middeleeuwse boeren op de koutergronden in de Dendervallei, de regio bevolkten. Recente opgravingen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio vertellen het verhaal van de eigen streek. Vele stukken worden voor het eerst aan het publiek getoond.

Deze tentoonstelling werd gerealiseerd door de Archeologische dienst van het intergemeentelijke samenwerkingsverband SOLVA en kwam tot stand met medewerking van de Provincie Oost-Vlaanderen. Een aanrader voor liefhebbers van archeologie in één van Vlaanderens mooiste landschappen. 

Bezoek ons van dinsdag tot en met vrijdag doorlopend van 9u tot 17u, of in het weekend van 13u tot 17u. Tel. 09 360 67 16 en breng ons vooraf (verplicht) op de hoogte van uw komst!

Sinds 1 januari 2021 dien je een apart ticket te kopen voor tijdelijke tentoonstellingen. De kostprijs vind je hier

Fotogalerij (Klik om te openen):