Workshops tijdens de krokusvakantie
maandag, 4 maart, 2019 tot zondag, 10 maart, 2019
€ 0.00

Jij kijkt alweer uit naar de krokusvakantie, maar je weet nog niet hoe je die op een leuke én leerrijke manier kan doorbrengen?

 

Dan behoort pottenbakker worden tot één van de mogelijkheden. Met het maken van duimpotjes begin je met de basistechniek die door de prehistorische landbouwer werd gebruikt voor het maken van voorraadpotten waarin voedseloverschotten beter bewaard bleven. Door zelf met de pottenbakkersschijf die mede door de Romeinen in het Westen werd geïntroduceerd aan de slag te gaan, toon jij hoe behendig je bent!

 

Die prehistorische boer had wel wat meer te doen dan enkel potten maken. Welke karweitjes hij samen met z’n familie af te werken had, kom je te weten tijdens De Kleine Prehistorie, onze nieuwste workshop die kinderen van 6 tot 12 jaar laat kennismaken met de leefwereld van de pershistorische mens die zich na een zwervend bestaan als jager-verzamelaar ging vestigen in een hoeve die naast zijn huis ook zijn werkplek was.

 

Tenslotte ben je welkom voor een bezoekje aan de tentoonstelling Romeinen in LEGO® stenen, de reizende tentoonstelling van de familie Brickia die met heel wat kilometers op de teller langs tal van Romeinse collecties al lang niet meer aan haar proefstuk toe is. Nadien bouw je zelf een stukje uit de Romeinse wereld na!

 

De workshops vinden plaats van maandag tot en met zondag van 13u tot 17u. Tussendoor voorzien we een heerlijk winterse snack.

 

Wie graag eens poseert als jager-verzamelaar, Gallo-Romeinse dame of legionair, wordt op vraag gekleed!

 

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via of telefonisch op het nummer 09 360 67 16.

Fotogalerij (Klik om te openen):