Museumnacht 2017
zaterdag, 8 juli, 2017
€ 0.00

Geniet alvast van een sfeerfilmpje van de editie 2016! (klik op deze link)Op 8 juli is het terug zover: de Enaamse dorpskern wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig podium voor Museumnacht Ename. NOX.X is aan zijn 16de editie toe en is een begrip geworden, zowel binnen Oudenaarde als ver daarbuiten. Een basisinitiatief van het Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename dat dankzij de tomeloze inzet van haar medewerkers en tal van vrijwilligers blijft groeien. De sfeer en het eigenzinnig programma maken dit evenement niet alleen uniek, maar is ook geschikt voor alle leeftijden. Naar goede gewoonte wordt NOX.X opgebouwd rond drie elementen: woord, beeld en muziek.

Wij stellen u graag het programma voor met binnen- en buitenlandse groepen:


COZIN (B)

Een vrouwelijke folkband uit Gent, met een herkenbare akoestische sound, catchy melodieën en meerstemmige vocals. De songs zijn van Dorien Staljanssens (gitaar en piano), Muriel Boulanger (contrabas) en Anne Van Steenwinkel (viool). Ze laten zich begeleiden door drummer Jonathan Callens. Ze waren reeds te gast op Dranouter Festival, Het Depot, Leffingeleuren, De Jonge Wolven, …

 

JEAN BLAUTE, ERIC MELAERTS EN JEAN-MARIE AERTS (B)

Drie muzikale vrienden. Een eclectisch muzikaal blijspel, van groovy jazz naar kleinkunst, met enkele eigen composities. Van zacht naar onzacht, van zwoel tot mysterieus. Ze zingen als swingende muzikanten.

 

HEAVY HOEMPA (NL)

7 Blazers en een drummer, met een knipoog naar de hardrock. Verrassende uitvoeringen naar herkenbare songs van Rammstein Metallica, Mötorhead, Guns N’ Roses en AC/DC.

 

STEAMPUNK (B)

Een verhaal over een fantastische baron (eind 19de eeuw) die een passie heeft voor vuur en de geheimen ervan. Hij is op zoek gegaan naar formules, poeders en vloeistoffen om vreemde mengelingen te maken. Prachtige pyrotechnische effecten met een toetje van jonglerie.

 

JOHN SNAUWAERT ‘Center Piece’ (B)

John Snauwaert (sax), Katrien Van Opstael (zang) en Hendrick Braeckman (gitaar). Origineel werk en frisse interpretaties van de jazzmuziek. Een unieke sound en een heerlijke luisterervaring.

 

BERLAEN (B)

In Zultes dialect, o.a. bekend van ‘Oe ver’est nog?’ en ‘Ge zijt were zat’ en ‘Brengt ui zuster mee’. Hoeft het nog uitleg ?

 

VOL ‘E TEMPS ‘Mundos Del Papel’ (SP)

Een trio van kunstenaars uit verschillende achtergronden en disciplines. Ze brengen een verontrustend verhaal, doorspekt met humor en spontaniteit, circustechnieken, theater en dans.

 

STICHTING DE MOL ‘Het Besloten Hof’ (B)

Een beeldende, woordenloze voorstelling op basis van werken van Jheronimus Bosch, onder regie van Koen Browaeys. We kijken naar een vrije, idyllische, haast hedonistische plek die voorbehouden blijft voor de happy few. Je wordt gewaarschuwd: je kan niet ongestraft genieten!

 

CIRC PANIC ‘Mira T’ (SP)

Een nieuwe acrobatische creatie van Jordi Panareda. Een acrobaat op een balans, een bewegend podium, live muziek en beelden. Was reeds eerder onze gast.

 

DE VOORSPELLINGEN (FR)

Drie hoge karaktermuzikanten, alsof ze uit een stripboek of een fantasiefilm komen. Ze proberen steun te krijgen van het publiek voor hun zaak: profetieën, ceremonies, … Op een achtergrondmuziek die Oost-Europees aandoet.

 

LEJO ‘HANDS UP’ (NL)

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. Een woordenloze voorstelling met veel muziek. Hij is vooral bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat. Ook hij was al eens eerder bij ons te gast.


Praktisch

Wanneer: zaterdag 8 juli 2017, 20.00 uur– 2.00 uur

Waar: volledig dorpscentrum Ename

Prijs: gratis

Organisatie: pam Ename en Museumnacht Ename vzw

Info:    pam Ename, Lijnwaadmarkt 20, 9700 Oudenaarde-Ename

            tel. 055 30 90 40

            

            www.museumnacht-ename.be

           http://www.facebook.com/pamEname

Fotogalerij (Klik om te openen):