De kleine prehistorie

 

Ook met een groep kinderen jonger dan 10 jaar kan je je onderdompelen in de leefwereld van een prehistorische familie. Afhankelijk van het weer ga je op pad met de jager-verzamelaar of beland je op het woonerf van een familie landbouwers uit de steentijd. Wanneer je reserveert voor dit project, weet je niet of dit binnen of buiten doorgaat en dus ook niet in welk tijdperk je terecht komt. Dat wordt pas op de ochtend van uw bezoek beslist.

 

 

Jager-verzamelaars

 

Met de jager-verzamelaars gaan de kinderen op ontdekking in een wereld waar de natuur centraal staat en overleven de belangrijkste dagtaak is. Van dichtbij zien ze hoe de prehistorische mensen zelf vuur maakten. Vervolgens gaan ze op zoek naar voedsel. Ook juweeltjes maken ze met wat ze onderweg vinden. Ze beschilderen zich met gekleurde klei en leren werken met een speer, pijl en boog. Oefenen op keelklanken voor tijdens de jacht hoort er ook bij. Zo maken ze muziek met handen, voeten en zowat alles wat in de natuur voor rade is.

 

 

Landbouwers

 

Op een regenachtige dag zijn de kindjes welkom in de knusse woonstal van een familie uit de steentijd, de periode waarin de mensen op één plek gingen wonen omdat ze voor hun eten niet langer afhankelijk waren van de jacht. Eenmaal verzameld rond de haard toont het familiehoofd zijn huis, dat ook zijn werkplek is. Met behulp van gedomesticeerde dieren en zelfgemaakte werktuigen bewerken ze er hun grond, met wol van eigen teelt weven de kindjes zelf de stof voor hun kleren. Spelenderwijs werkt de groep zich door alle klusjes die dag in dag uit geklaard moesten worden.  

 

 

Praktisch

 

Doelgroep: van 6 t.e.m. 11 jaar

Duur: 2u

Begeleiding: 2 gidsen

Prijs:           t.e.m. 20 personen: 2 gidsen: 60 EUR

 

 

Deze workshop wordt niet georganiseerd tijdens de maanden november, december, januari en februari.

 

Telt de groep meer dan 20 kinderen, dan zoeken wij naar een oplossing op maat.