Bibliotheek

Onze bibliotheek verzamelt, bewaart en ontsluit gedrukte informatie ter ondersteuning van de algemene werking van het archeocentrum en van de voormalige opgravingsdienst. Ze vormt een belangrijke steunpilaar bij wetenschappelijk onderzoek en maakt het archeologisch erfgoed toegankelijk voor een ruimer publiek.

In eerste instantie is de bibliotheek dus bedoeld voor onderzoek en documentatie over de collectie en ter ondersteuning van de wetenschappelijke werking. Maar er wordt ook informatie ter beschikking gesteld voor de opbouw van tijdelijke en vaste tentoonstellingen, de aankoop en uitbreiding van de collectie, de documentatie en het wetenschappelijk onderzoek van de vaste collectie, de conservatie en restauratie van de verzamelingen, de publiekswerking en de promotie, enz…

Omwille van het unieke collectieprofiel van de wetenschappelijke bibliotheek wordt de dienstverlening uitgebreid naar externe gebruikers in onderzoek en onderwijs.
Ben je student, onderzoeker of amateurarcheoloog? Kom dan eens kijken want je vindt er een rijke collectie van ruim 3500 boeken, 275 tijdschriftentitels, talrijke overdrukken, enz…

De bibliotheek is (steeds na afspraak) open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16.30 uur. 
Gesloten tijdens de weekends en op feestdagen. Tijdens de kerstvakantie is de bibliotheek eveneens gesloten.

Toegang is gratis. Wel wordt gevraagd vooraf een afspraak te maken en zich aan te melden aan de balie van het archeocentrum. 

Er worden geen boeken of tijdschriften uitgeleend. Je kan ze in de bibliotheek of leeszaal raadplegen.
Er kunnen kopies genomen worden tegen betaling (€ 0,07/pagina).

Voor vragen of je bezoek vooraf te melden, kan je mailen naar archeocentrumvelzeke@oost-vlaanderen.be.