Souvenir- en bookshop

Onze kleine, maar interessante souvenirshop met replica's van oud glaswerk, publicaties en wandel- en fietsroutes werd onlangs uitgebreid!

Wie thuis ook graag in Romeinse sferen vertoeft, vindt voortaan zijn favoriete souvenirs, (educatief) speelgoed en boeken over prehistorie, Kelten en (Gallo-)Romeinen in onze Archeoshop. 

Nu jong en oud een bezoekje kunnen brengen aan de tijdelijke expo 'Vliegen, vallen... en opgraven. Luchtvaartarcheologie in Vlaanderen' hebben we een deel van ons aanbod ook daaraan gewijd. Van een zelfbouwvliegtuig tot een sleutelhanger voor het leven, bij ons vind jij je gading.

                        

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de vondst van één van de grootste Romeinse muntschatten ooit, huldigen we de Kruishoutemse seizoenarbeiders die als bij toeval tijdens werkzaamheden in een oude steenbakkerij nabij het Noord-Franse Arras tot deze ontdekking kwamen. Terwijl wij 19 van deze prachtige munten voor het eerst aan het ruime publiek tentoonstellen, schreef Marc de Bel een nieuwe Young Adult roman over deze merkwaardige vondst. Ook die vind je uiteraard in onze shop!

Op zaterdag 10 september stelden we bovendien onze nieuwste tentoonstellingscatalogus voor. 'Over vliegen, vallen... en opgraven' bundelt de verschillende thema's uit de tentoonstelling - van luchtschepen tot de eerste straalmotoren - en voorziet ze uitvoerig van tekst en illustraties. Auteurs: Cynrik De Decker (BAHAAT) en Peter Van der Plaetsen (Archeocentrum Velzeke).

Voor deze publicaties kan je terecht in onze souvenir-/bookshop: