Educatieve pakketten

Beleef het verleden...

Het Archeocentrum stelt een rijke verzameling archeologische voorwerpen tentoon daterend uit de prehistorie, de Gallo-Romeinse periode en de vroege middeleeuwen. De educatieve programma's brengen deze verre geschiedenis tot leven. Hé, daar marcheert een cohort Romeinen voorbij! En kijk, daar slaat Ötzi de ijsman op de vlucht!

Je kan alle voorwerpen aanraken en uitproberen, je kleden als prehistorisch jager of volgens de (Gallo-)Romeinse mode, of de wapens van een legionair uittesten. Door het verleden letterlijk aan te raken, leer je onze voorouders beter kennen en begrijpen.
Wij nodigen je uit voor een leuke en boeiende reis door de tijd.

Het aanbod is modulair: je kan verschillende pakketten en rondleidingen combineren. Alle programma’s kunnen naar wens aangepast worden. Contacteer ons hiervoor.

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor blinden en voor personen met een andere verstandelijke of fysieke handicap. Let wel, deze activiteiten vinden steeds plaats onder begeleiding van een gids.

Onze tarieven zijn gewijzigd sinds 1 maart 2024. Het tarief van toepassing op het moment van reservatie blijft ongewijzigd, voor de termijn van 1 jaar.